Advarsel omkring dæk til biler og campingvogne.

Home Debatforum Teknik Advarsel omkring dæk til biler og campingvogne.

Dette emne indeholder 1 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af  Kai Rud Svanberg 2 måneder, 2 uger siden.

 • Forfatter
  Indlæg
 • #6631

  Gert Romme
  Participant

  Advarsel omkring dæk til biler og campingvogne.

  Der er fundet plagiat-dæk af de store kendte og anerkendte mærker i Europa. Alene i Sverige mener man, at omkring 7% af disse dæk allerede kører på vejene. Og det tyder på, at det ikke er et helt nyt fænomen.

  Disse plagiater holder slet ikke originalens kvalitet. Og hvis det alene drejer sig om styre- og bremseegenskaber eller levetid kan man måske leve med det. Men de er så ringe, at de har stærkt reducerede bæreevne, ligesom de ofte heller ikke kan klare de rotationshastigheder, som angives i kode på dæksiden.

  Selv om dækkene både er stærkt forringede og direkte farlige, er det svært for erfarne fagfolk at pege dem ud. – Måske kan fagfolk, hvis de har en plagiat i den ene hånd og en original i den anden. Men man ved ikke, gennem hvilke kanaler, de kommer ud på markedet, men de findes formentlig både på autoriserede værksteder, samt mekanikere og dækforhandlere.

  Desuden mener man heller ikke, at specielle billige pristilbud siger noget, om det er en plagiat eller original. Det menes, at disse plagiat-dæk bliver producerede i Kina, men selv dette er ikke klarlagt.

  På denne baggrund bliver det ganske svært at sikre sig, hvis man står for at skal købe nye dæk. Og jeg har desværre ingen opskrift på, hvad man reelt kan gøre for at sikre sig.

  Gert

 • #6632

  Kai Rud Svanberg
  Participant

  Hej
  Gert
  Det er ikke en rar tanke, hvis man ikke kan vide sig sikker på dækkene man køber ikke lever op til standarden.
  Hvis dæk forhandlerne heller ikke kan se forskel på dækkene – ja så er man da på herrens marked.
  Har du købt nye dæk, så er man faktisk nødt til at kontrollere dem ofte og så håbe på fejlen der måtte opstå opdages i tide.
  Spørgsmålet vil så opstå, om man kan forlange erstatning hos forhandleren ??
  venlig hilsen
  43 Kai Svanberg

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.