Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Træf Øst 2022

maj 12 - maj 15

 

Træf Øst 2022 Afholdes på:

https://rodvigcamping.dk/

 

St. Bededags weekenden den 12-05 til 15-05 2022

Højstrupvej 2A, 4673 Rødvig.

 

Program:

Torsdag d. 12. maj:

Ankomst i løbet af dagen.

                  Kl. 18.30 Velkomst og standerrejsning

Kl. 19.00 *Varme hveder på den overdækkede terrasse. Hvis vejret er godt.

Medbring selv bestik, tallerkner og kaffe.

Fredag d. 13. maj:

Kl. 14.00 *Vi mødes på P-pladsen ved Geomuseum Faxe, Østervej 2B, 4640 Faxe, hvor vi samles før indgang til museet. BTN betaler indgangsbilletten.

www.oesm.dk/geomuseum-faxe/

Efter besøget er man frit stillet.

Kl. 19.00 Fælles kaffe på den overdækkede terrasse.

Lørdag d. 14. maj:

Kl. 10.30 *Vi mødes ved Rødvig Skibsmotor Museum, Havnevej 7, 4673 Rødvig, hvor vi samles før indgang da BTN betaler for indgangen.

Kl. 13.00 De som har lyst kan være med på en biltur langs Stevns Kyst, forbi Boesdal Kalkbrud, Stevnsfortet, Højerup Gamle kirke, Stevns Fyrcenter og til sidst Stevns Naturcenter. En dejlig tur med seværdigheder.

Kl. 18.00 Fællesspisning på den overdækkede terrasse eller ved langbord i det fri, hvis vejret tillader det. Medbring selv bestik og tallerkner.

Søndag d. 15. maj:

                  Kl. 08.00 *Afhentning af morgenbrød. 2 stk. pr. person.

                  Kl. 10.00 Standernedtagning og tak for denne gang.

 

Træfgebyret er kr. 150 pr. person som indbetales på konto 5396 0325088 og Tilmeldning senest den 28. april til Ingvar Juhl  på hijp18@hotmail.com eller 29908259

Aktiviteter mærket med * er indeholdt i træfgebyret.

Hvis I har mere tid så besøg Koldkrigsmuseet Stevnsfortet, hvor det meste, lange gange og rum ligger under jorden hugget ud i kalk.

FORTETS HISTORIE

Stevnsfort blev indviet i 1953, men stod først helt færdigt i 1955. Baggrunden for opførslen var Den Kolde Krigs udvikling efter 2. verdenskrig og ikke mindst Danmark indmeldelse i NATO i 1949.
Hovedfjenden var nu den kommunistiske “østblok”, som bestod af Sovjetunionen og en række østeuropæiske lande. Danmark lå i Den Kolde Krigs frontlinje, idet vi gennem Østersøen var naboer til østbloklandende Østtyskland (DDR), Polen og Sovjetunionen. Skulle man fra Østersøen ud i Atlanterhavet foregik det gennem danske farvande.
Derfor byggede man Stevnsfort og Langelandsfort, som tilsammen dækkede indsejlingen til de danske stræder (Øresund, Storebælt og Lillebælt) fra øst. I krigstid skulle forterne spærre disse farvande indtil der nåede forstærkninger frem vestfra. I fredstid fungerede forterne som farvandsovervågning, hvor man hver dag, døgnet rundt, holdt øje med al skibstrafik som passerede.

Stevnsfort er kendetegnet ved at være underjordisk; såvel betjeningen af fortets hovedbevæbning, to store tyske kanoner, samt farvandsovervågningen blev udført fra “Undergrunden” – underjordiske rum forbundet af karakteristiske lange gange hugget ud i klinten.
Når du besøger Stevnsfort på en guidet tur får du både set kanonerne og farvandsovervågningens hovedkvarter under jorden – og meget meget andet.

I 1984 skete en omrokering af det danske missilforsvar som gjorde at en enhed (eskadrille) af det amerikanske missilsystem HAWK blev stillet op på Stevnsforts område over jorden. På Stevnsforts terræn kan du den dag i dag se missilsystemet. Gå en tur på egen hånd med vores audioguide i ørerne og lær om Danmarks luftforsvar i en højspændt periode.

Både HAWK-eskadrillen på Stevnsfort, samt selve fortet blev nedlagt i år 2000. Museet åbnede i 2008.

 

Vi håber at se så mange af jer som muligt til træffet og håbet er at COVID-19 er historie på det tidspunkt.

På bestyrelsens vegne

Tommy

Detaljer

Start:
maj 12
Slut:
maj 15