Stelpladser.

Forside Debatforum Pladser Stelpladser.

Tagget: 

Viser 1 svartråd
  • Forfatter
    Indlæg
    • #5716
      Gert Romme
      Deltager

      Stelpladser omtales gerne på tysk som Stellplatz’er, men her har vi altså valgt den fordanskede form, der formentlig er ”stelpladser”.

      I marts måned havde Lars Larsen et lille interessant indlæg her på siderne, hvor han skrev om stellpladser, og efter 54 år som campist og heraf de 34 år med campingvogn, var det faktisk et ganske nyt begreb for os. Men nu har vi research’et på det samt testet et par af pladserne.
      Det viser sig, at der er et meget stort antal stelpladser ud over hele Europa, der egentlig er sammenligneligt med campingpladser, som organiseringen dog har gjort mere overskuelige. Men stelpladserne klart mindre i størrelse, og har færre faciliteter.

      Og vi kan straks oplyse, at stelpladser nok ikke i sig selv er interessante for de fleste af vores medlemmer, – bl.a. da der, som nævnt, er et begrænset og varieret udbud af faciliteter, ligesom de fleste har krav om et begrænset antal overnatninger, før man skal flytte videre.
      Men for os kan de i visse sammenhænge være interessant. For når vi kører i hurtig transit til og fra feriestederne i Sydeuropa, har vi tidligere overnattet på rastepladser, for ikke at spilde tid med at køre væk fra motorvejen til campingpladser. Dette har vi egentlig altid følt os trygge med, men det er altså ikke specielt afstressende, at holde ved siden af en stor kølebil, der larmer hele natten. Og derfor er stelpladser et ganske godt alternativ for os under disse omstændigheder.

      Ud over ordnede forhold, gode parkeringsmuligheder samt fred og ro i behagelige omgivelser byder stelpladserne som minimum oftest på mulighed for at sætte markisen op. Videre forefindes der toilet, badeforhold, vand og afløb – dog normalt ikke strøm. Men der er faktisk store forskelle på faciliteterne, og nogle byder på langt mere.

      Til dem der tvivler på at have strøm nok, kan vi da anføre, at man faktisk kan klare sig på et batteri i en hel uge om vinteren, hvor man bruger strøm til alt foruden varmeanlægget og lidt tv.

      Prismæssigt koster nogle stelpladser ganske lidt, typisk 5-10 EUR. Men med meget attraktiv beliggenhed kan prisen overstige campingpladsers. Til gengæld er der nogle stelpladser, der er helt gratis, og det er i øvrigt ikke altid de ringeste. Men da de flest har et krav om højst 2 overnatninger, hvilket ikke ligefrem gør dem til attraktive feriepladser.

      Vores begrænsede erfaring dækker både rigtigt positive oplevelser, samt en enkelt som vi ikke kunne anvende, da et vogntog på 13,6 m. var alt for langt. Derfor – når man planlægger rejsen, bør man nok altid have et alternativ til den valgte plads.

      Stelpladser findes i tusindvis og er desværre spredt ud over en række hjemmesider. Og nedenstående er absolut ikke udtømmende:
      http://www.camper-parkering.dk/joomla/
      http://www.stellplatzfinder.info/
      http://www.stellplatz.info/reisemobilstellplatz
      http://www.promobil.de/wohnmobil-stellplatz-europa-und-deutschland-145.html
      http://www.wowa-stellplatz.de/

    • #5727
      Anonym
      Inaktiv

      Det er værd at bemærke, at dette link:
      http://www.wowa-stellplatz.de/stellplatze/wowa-kartensuche/
      svarende til det sidste link Gert Romme nævner, viser en oversigt over stelpladser i Tyskland, hvor man også kan komme med en campingvogn. Det har vi ofte benyttet os af, da det giver flere (og billigere) valgmuligheder, end almindelige campingpladser. Den omfatter p.t. lidt over 400 pladser, næsten alle i Tyskland.
      Leder man lidt rundt på hjemmesiden, ser man, at man ved at indbetale 5€ (5 euro), får livslang ret til at downloade alle POI’s til sin GPS, så man nemt kan se, om man er i nærheden af en plads.
      Vi har benyttet os af det i flere år (med CV), og været godt tilfredse.

      Sverige:
      På dette link:
      http://www.husvagnochcamping.se/campingkatalogen/
      kan man finde stort set alle campingpladser og stelpladser i Sverige, både de ‘officielle’ campingpladser, og de ‘frie’ der ikke er medlem af det svenske riksforbund (SCR). Faciliteterne på de ‘frie’ kan naturligvis være mere eller mindre primitive, men i forhold til vores BTN-værdier, er de ofte i top. Og prisen er (somme tider) i bund, eller i hvert fald meget rimelig. Nogle af pladserne er drevet af en forening, f.eks. en idrætsforening. Alt sammen med til at holde prisen nede.
      Stelpladser er markeret med et ‘S’ på kortet, (zoom ind), og klikker man på disse, får man mere detaljerede oplysninger, f.eks. står der meget ofte, at man også kan komme med en campingvogn.

      Lars Larsen

Viser 1 svartråd
  • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.