Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Minigolf Træf

10. august 2018 - 12. august 2018

Spontan minigolf træf

Fyns Hoved Camping   plads nr. 115

Fynshovedvej 748

5390 Martofte

 

Fredag d. 10 august – Søndag d. 12 august 2018

 

Fredag d. 10/8.

Ankomst i løbet af dagen.

Kl. 19.30 Medbragt kaffe i opholdsstuen.

 

Lørdag d. 11/8.

Kl. 14.00 Mødes vi ved minigolfbanen.

Kl. 18.00 Spiser vi vores medbragte mad i opholdsstuen.

 

Søndag d. 12/8.

Kl. 10.00 siger vi farvel og tak for denne gang.

 

 

Mvh. Anna-Lise og Carsten Simonsen medl. Nr. 773

Tilmelding senest d. 3 august.

E-mail: annalisesimonsen@gmail.com el. Tlf. 51218611

 

Det specielle lys på Fyns Hoved 

Havets nærhed giver Fyns Hoved et helt specielt lys, som også nutidens besøgende vil opdage. Dette lys har i over 100 år tiltrukket en mængde kunstnere, som har haft naturalismen som udgangspunkt. Drachmann, Ancher og Krøyer fandt deres uspolerede miljø ved Skagen, mens det er navne som Johannes Larsen og Fritz Syberg, der for altid vil være forbundet med Fyns Hoved.

I 1870’erne malede Theodor Philipsen på stedet, og siden fulgte kunstmalerne Johannes Larsen og Fritz Syberg efter. Begge tilhørte de den gruppe af kunstnere, der blev kaldet ‘fynboerne’, en betegnelse der blev brugt om en række fynske kunstnere, der var elever af Kristian Zahrtmann i København i 1880’erne. Studiekammeraterne Larsen og Syberg holdt sammen med deres familier og venner til på Fyns Hoved i begyndelsen af 1900-tallet. Efter kunstnerne fulgte snart en strøm af turister, så man kan sige, at Fyns Hoveds ‘skæbne’ dengang kom til at minde om Skagen.

 

Geologi

Havet omkring Fyns Hoved nedbryder uden nåde klinterne, men opbygger i stedet odder og drag. Fyns Hoved og det sydligere Lillestrand er måske det bedste sted i landet, hvis man vil nærstudere havets bearbejdning af kysten.

Klinten på vestsiden af Fyns Hoved blotter hele tiden nye lag fra istiden, når vandet fjerner materialer fra kysten. Højt oppe kan man se store stenblokke, som kun kan være aflejret i en rivende strøm af smeltevand tæt ved en gletsjer-port.

Tilbage i 1960’erne var den østlige Horseklint en otte meter høj klint, men den har havet siden spist. Grus og sten, som havet fjerner ved klinterne, bliver aflejret i strandvolde, hvor der er mindre kraftig strøm. I læ af en pynt får strandvoldene en typisk krum form, det ses tydeligt ved Tornen.

Krumodder kan afsnøre en del af havet, så der opstår en strandsø som Pugesø.

 

Detaljer

Start:
10. august 2018
Slut:
12. august 2018