Forside › Debatforum › Øvrigt › Kan campingpladskultur og charterkultur forenes?
- This topic has 0 svar, 1 stemme, and was last updated 6 years, 4 months siden by Gert Romme.
-
ForfatterIndlæg
-
-
30. juni 2018 kl. 17:29 #6814Gert RommeParticipant
Det fremgår af artiklen i http://www.dr.dk, at danske campingpladser – eller visse af dem, har økonomiske problemer. Og som økonom kan jeg sagtens forstå, at dette kan være en alvorlig trussel for campingpladsernes eksistens. Desværre har jeg ingen løsning på det, men til gengæld ser jeg ganske ubehagelige følger af den foreslåede løsning.
Hvis løsningen falder i god jord hos bankerne, kan man forvente, at dette vil blive indført på mange andre campingpladser. Derfor syntes jeg, at bestyrelsen i BTN bør tale artiklens løsning igennem, og derefter danne sig en formel og konstruktiv holdning til det.
https://www.dr.dk/nyheder/regionale/nordjylland/ny-trend-koeb-eller-lej-et-sommerhus-paa-campingpladsenDet er meget vigtigt, at man kan omgås hinanden på en hensynsfuld måde på campingpladserne, hvor vi bor ganske tæt sammen. Og en campingpladskultur opstår ikke af sig selv, det er noget der opstår over tid, når man som ny campist ser, hvordan andre opfører sig på campingpladserne. Og heldigvis udgør nye campister blot nogle få promiller af alle campister på campingpladserne.
Addy og jeg har været aktive campister i mere end et halvt århundrede, og over disse mange år har vi mange gange mødt campister helt uden viden, erfaring og desværre også interesse for, hvordan man opfører sig på campingpladser.
Vi har således mødt grupper af tyske autocampere i 1980-erne, der som grupper totalt ignorerede alle regler, og dominerede campingpladserne totalt. Og efter ”murens fald” kom der, – og kommer i øvrigt fortsat, masser af helt nye ”campister” ud på campingpladserne overalt i Europa, der ikke har campingpladskultur. Og mange af dem er tilsyneladende engangscampister, hvor omstændighederne har fået dem til at købe et billigt telt og rejse på ferie, hvor børn og hunde får lov til at udfolde sig uden begrænsninger.
Jeg påstår ikke, at den i artiklen anviste løsning på det økonomiske problem ikke kan gøres hensynsfuldt overfor campisterne. Men så vil det formentlig kræve, at campingpladserne bliver helt opdelte, så turister og campister holdes totalt adskilte. Og de forventede gener bør give solide prisafslag for campisterne. Men for vores vedkommende er camping analog med kvalitetstid, og vi vil i hvert fald holde os helt borte fra denne form for blandede campingpladser – også uanset prisen og den valgte løsning.
I øvrigt kan man undre sig over, at danske campingpladser mangler campister. Men måske har det noget med både investeringer i gøgl og pjank samt det ret høje danske prisniveau at gøre. For i de fleste europæiske lande, som jeg har kendskab til, stiger antallet af overnatninger faktisk år for år, – og gjorde det også under den økonomiske afdæmpning fra 2007. F.eks. steg antallet af overnatninger på campingpladser i Sverige med 11% fra 2016 til 2017, og alt taler for stigninger igen i 2018.
https://politiken.dk/rejser/nyheder/ferieidanmark/art5420187/Turister-svigter-Danmark-men-str%C3%B8mmer-til-SverigeGert
-
-
ForfatterIndlæg
- Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.