Opskrift

På opfordring fra Solveig Kjeldsen kommer her opskriften på lakrids og Tranebær småkager:

———-

Lakrids og tranebær småkager

Det behøver du:
500 g mel
1 tsk. bagepulver
60 g lakridspulver ( kan købes i specialbutikker)
125 g soltørrede tranebær
375 g kold saltet smør
500 g fint rørsukker
Ca. 2 æg

Så let er det
Sigt mel sammen med bagepulver i en skål. Tilsæt lakridspulver, tranebær og smør i små tern. Kør på en røremaskine med vingen (ikke piskeriset ) til smørret er kørt ud. Eller findel det med hænderne til smørret ikke kan mørkes mere. Tilsæt nu sukker og æg. Kør kun til dejen lige samler sig. Det er meget vigtig så småkagerne ikke mister deres sprøde struktur. Eller ælt forsigtig med hænderne og saml dejen hurtig.

Del dejen i klumper på 500 g og tril dem i lange pølser med en diameter som en 20 kr. mønt. Rul dejpølserne ind i bagepapir og læg dem i fryseren til de er hårde.

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Skær pølserne i ca. 1 cm tykke skiver. Læg dem med lid mellemrum på en bageplade med bagepapir eller silikonemåtte. Bag dem i ca. 8-10 min. Tag dem ud og lad dem køle af på en rist. Opbevares bedst i kagedåse med låg, der slutter tæt eller anden lukket beholder.

———-

 

Download og udskriv opskriften her…

 

Udgivet i Back to Nature.