CORONA REJSER

Forside Debatforum Øvrigt CORONA REJSER

Viser 0 svartråde
 • Forfatter
  Indlæg
  • #9060
   Gert Romme
   Deltager

   ”At rejse er at leve”, sagde den berømte eventyrdigter. Selvfølgelig havde den gamle Odense-dreng ganske ret. Og formentlig med henblik på vores forening, skrev han i øvrigt også; ”at grønt er sundt for øjnene”, og også dette kan vi alle skrive under på.

   Men rejser er også frihed. Og individuelle rejser med campingvogn, hvor du selv bestemmer, hvor du vil være, og hvornår du vil være der, giver uden tvivl den aller største grad af frihed.

   Men ingen frihed er uden ansvar. Og rejser i disse corona-tider påfører dig et særligt stort ansvar for både andre og for dig selv. Tænk på, at hvis du bliver corona-positiv, kan du være ansvarlig for mange menneskers sygdom og liv.

   Men det er absolut muligt at rejse, og at gøre det på forsvarlig måde. Det gør milioner af borgere i Europa netop nu. Den tvungne ”corona-ferie” har åbenbart medført et oplevelses-vaccum, for mange traditionelle feriesteder har, uge for uge, op mod 8% flere turister nu, end normalt på denne årstid. Og lad det vær sagt her, at risiko for smittespredning stiger med den rejsende turisme, men indtil nu har det faktisk været ganske begrænset.

   Men frihed til ansvarlige rejser kræver altså, at man følger de helt elementære råd, der er givet.
   At man holder afstand til andre.
   At man husker at benytte håndsprit ved enhver lejlighed. Det fås både i små rejseemballager og som vådservietter og spray.
   Mundbind kan være godt. Det beskytter ikke dig, men det beskytter andre mod dig.
   At man husker, at corona vira kan overleve på indkøbsvogne, penge, dørhåndtag og så videre i flere døgn.
   Samt at man hele tiden er opmærksom, og i øvrigt bruger sin sunde fornuft.

   Og hvis man trods dette alligevel får symptomer, bør man straks lade sig corona-teste, og i sidste ende opsøge læge. Mange turiststeder har gratis corona-test. Medens andre tilsyneladende ser det som en lukrativ forretning.

   Tænk jer grundigt om inden rejseplanlægningen, og benyt de nationale research-muligheder, der findes på nettet til rejselandet, og der er faktisk mange. Herunder er der link til både EU, der har åbnet Europa op igen for rejser, og til det Danske Udenrigsministerium. Udviklingen med åbne grænser har dog i betydelig grad overhalet ajourføringen af disse. Videre er der e-mail-adresser hvis noget alligevel går galt.

   EU-åbne grænser: http://www.reopen,europa.eu/da
   Danmarks Udenrigsministerium: http://www.um.dk/da/rejse-og-ophold/
   Udenrigsmin. Borgerservice: bbb.@um.dk
   EU: jrc-reopen-eu@ec.europa.eu
   SOS International: http://www.sos.eu/da/kontakt
   SOS International: +45 7010 5050

Viser 0 svartråde
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.