Er camping foreneligt med klimaet?

Forside Debatforum Teknik Er camping foreneligt med klimaet?

Viser 0 svartråde
 • Forfatter
  Indlæg
  • #10359
   Gert Romme
   Deltager

   For 8-9 år siden mødte vi spørgsmålet første gang, om vi af hensyn til klimaet overhovedet kan tillade os forsætte med vores livsstil: – Altså at rejse med campingvogn.

   Og når man er medlem af flere campingforeninger i flere lande, kommer dette spørgsmål efterhånden med samme regelmæssighed som en togplan. Men selv om der er investeret store summer i Europæisk campingbranche, der uden en realistisk løsning kan gå tabt, er der ikke fremkommet nogen egentlig almen løsning på dette omfattende problemet.

   Der har selvfølgelig været forslaget for nogle år siden, hvor hollandske ingeniørstuderende havde bygget en primitiv autocamper, der udelukkende blev drevet af solceller.

   Men de mest almindelige ekspert-forslag i debatten går i både Sverige, Tyskland og Kroatien retning af hydrogene løsninger – altså med brint via en almindelig transducer (brændselscelle) som drivmiddel til de trækkende biler.

   Altså samme løsning som eksperterne mener, den nærmeste fremtids lastbiler vil bruge. Og i Sverige har solcelledrevne brintanlæg til både hjemmebrug og lidt større anlæg kunnet købes i flere størrelse i en årrække.

   Det står i hvert fald helt klart i debatten, at nutidens el-biler ikke er løsningen.
   – Dels vil de som “trækkere”, hurtigt forbruge energien.
   – Og dels er batterierne, så tunge, at der kun tillades en meget lille campingvogn.

   Endelig er der den løsning i debatten, som vi er faldet for. Altså en bil med ny dieselkonstruktion, der forurener betydeligt mindre end den nye EURO-7 Standard. Men vi er faktisk kommet i tvivl, for når man fylder fossile kulbrinte på motoren, må der da også komme nogle stoffer ud. Det er da logisk, at stofferne hverken bliver inde i motoren eller forsvinder til ingenting.

   Men som så ofte ligger løsningerne ikke langt væk, men drejer sig egentlig blot om nytænkning – altså innovation.
   Og om løsningen på problemet ligger i Pebble Flow, må eksperterne vurdere. Men måske er det netop den inspirationen, der muliggør nytænkningen, der kan føre frem til en mere reel løsning.

   Vurder selv.
   http://www.pebblelife.com/pebble-flow

   1044

Viser 0 svartråde
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.