Forårstræf på Mønbroens Camping.

Forside Debatforum Træf Forårstræf på Mønbroens Camping.

Viser 0 svartråde
 • Forfatter
  Indlæg
  • #6267
   Gert Romme
   Deltager

   Forårstræf på Mønbroens Camping.

   Vi vil hermed gerne takke arrangørerne for dette meget vellykkede træf. Og vi ved, at andre deltagere mener det samme som os.

   Stedet, ved bredden af Ulvsund, var jo historisk valgt. For det var ikke blot det naturlige sted for datidens infrastruktur, det er også tæt ved stedet, hvor Waldemar I. der Große i vinteren 1.167 i al hemmelighed for borgerne på de sydlige øer, samlede en række andre høvdinge med deres snekker, som om foråret 1.168 krydsede ned til vendernes religiøse hovedsæde, Kap Arkona på Rügen, og ødelagde gudestøtten, Świętowit, der var en vigtig firehovedet krigsgud for den slaviske mytologi. Hemmeligheden ansås nødvendig, da venderne faktisk både var velkomne og bofaste med egne bysamfund mange steder på Lolland og Falster, bl.a. lige overfor Møn helt oppe i Fribrødre å ved Stubbekøbing.

   Møn er en dejlig lille og meget overskuelig perle, hvor omstændighederne har tvunget borgerne til at rette sig ind på turismes oplevelsesindustri. Men det er da også lykkedes at skabe noget, der er værd at se besøge. Og den charmerende forskellighed tyder da også på, at det formentlig ikke er sket efter en forkromet offentlig plan.

   Det er altid rart at møde gamle venner, men det var også dejligt at møde nye medlemmer, og konstatere, at de passer ganske godt ind i vores sammenklikkede kreds. Og aktiviteterne var virkelig velvalgte, og udgjorde absolut en passende tidsmæssig sum i forhold til potentialet. Desuden var Erling ganske veloplagt, og trak hjemlandets mest vemodige strofer ud af sin akkordeon til stor glæde for os alle, så stemningen var absolut i top.

   Endelig var det rart at høre lidt om baggrunden for det hele, det er jo næsten blevet en tradition, og det mestrede Lone på meget fin måde. Man bliver hurtigt klar over, at det hverken var Jens Hansens bondegård – eller Old McDonald´s groteske chicken farm. Dette er simpelt hen rationel stordrift – men på et bæredygtigt grundlag. For som Lone rigtigt sagde; ”så har vi det blot til låns”, og disse ord var nok stævnets store og vise sandhed, som vi alle bør tage til os. Derfor håber vi virkelig, at Lone og Jens også får succes med campingpladsen, for de har virkelig gjort, – og gør fortsat, ganske meget, og har desuden bundet rigtigt mange penge i dette projekt. Men det er også blevet en ”perle” med rigtigt flotte faciliteter, som vi i kun kan anbefale. Alle føler sig velkommen, og vi vil i hvert fald komme der igen.

   Og med disse ord vil vi gerne ønske alle nye og gamle venner en rigtig god sommer, inden vi spredes i alle retninger med vores mobile hjem. Både til dem der lægger ganske meget tid og arbejde i at holde foreningen ”kørende” for os andre, samt alle os nydere, der kører på ”frihjul” i foreningen.
   Tak alle sammen!

   Mvh.
   Addy & Gert
   i smukke Småland

Viser 0 svartråde
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.