Hunderegler

Forside Debatforum Øvrigt Hunderegler

Viser 5 svartråde
 • Forfatter
  Indlæg
  • #3067
   Anonym
   Inaktiv

   I forbindelse med SmålandsStævnet har vi (Addy & Gert) fået et par henvendelser fra deltagere indenfor de de sidste dage, om hvordan man skal forholde sig med hunde, og hvilke regler der egentlig er.

   Og lad det være klart med det samme. – Både hunde og mennesker er selvfølgelig meget velkomne i Sverige og Småland.
   Men de campingpladser vi besøger, samt nogle af de eksterne aktører, har faktisk gjort særlig opmærksom på regler, som de forventer, bliver overholdt.

   I aftale-fasen var der mange ting at holde sammen på, så derfor “kørte jeg let hen over disse forventninger”, da jeg heller ikke anså, at dette skulle kunne blive et problem for os i BTN, der jo er voksne mennesker. Og vi har jo før lavet stævner, der ikke har givet problemer.

   Efter ovennævnte henvendelser er jeg nu i gang med at nærlæse hele korrespondancen, og den er ret omfattende. Men det jeg indtil nu har set, er ikke urimelige krav, og det er slet ikke veterinære problemer. Det er noget med:
   – At älgene (i älgparken) kan dø af chock, hvis de bliver skræmte, og de kan ikke forsikres.
   – At svampeguiden, der også er formand for naturfredningsforeningen, ikke vil have løse hunde med på turen.
   – At campingpladser ikke accepterer (med forskellige begrundelser som andre gæster, at det også er en restaurant osv.), at hunde ikke har adgang til fælleslokaler og slet ikke i køkkenet.

   Jeg føler mig absolut ikke kompetent til at opstille hunderegler, men selv om de hundeejere jeg møder i BTN, jo er voksne og fornuftige mennesker, er det tilsyneladende mig, der står med et problem.

   Så mit naive spørgsmål er derfor: – Kan hundeejerne ikke selv debattere her på hjemmesiden, og hurtigst muligt komme frem til et formuleret sæt simple og håndterbare regler, som BTN´s bestyrelse kan gøre til regler for BTN? For så gælder de jo også under SmålandsStævnet.

   Det er jo helt simple, banale og indlysende regler, jeg her efterlyser. Samt en mere bred “gummi-regel” om, at specielle lokale krav også skal overholdes, også selv om vi ikke helt forstår dem.

   Lad mig høre fra jer, og meget gerne her på hjemmesiden.

   Med venlig hilsen,
   Gert Romme

  • #3069
   Anonym
   Inaktiv

   Hovedregler vedr. hunde på campingpladser SKAL overholdes. Dvs. at hver hundeejer tager sit ansvar alvorligt mht. færdsel i naturen
   og sørger for at renholde efter sin hund.
   Vi har selv en hund der kan finde på at sige ‘gø’ , men vi prøver at minimere det så meget vi kan. Hun plejer ikke at jage fugle og vildt, og det er vores ansvar at sørge for at hun ikke begynder på det.
   På glædeligt gensyn i Småland til både 2- og 4-benede venner fra
   Hans Ole og Inge-Lise

  • #3074
   Anonym
   Inaktiv

   Hej til alle medcampister til Småland.

   Optælling af hunde til Smålandsturen.

   Vær søde at sætte Jeres Medlemsnummer og navn på denne tråd, hvis I har hund(e) med til Småland.
   Der er visse regler vi skal overholde, og når jeg har Jeres navne og nr. vil jeg sende disse til Jer på E-mail.

   Det er vist kun småting, så snart jeg får svar fra Addy og Gert hvad det omhandler, så sender jeg til Jer.

   Mange hilsener
   Inge-Lise

  • #3075
   177
   Deltager

   Hej Inge-Lise og smålandsfarere i al almindelighed
   Mikkel og jeg (medlemsnr. 177) medbringer Zazia (Stafffordshire Bull Terrier) samt Muddi (heldig Beagle- og gårdhunde blanding).
   Lidt om Zazia (citat fra Dansk Kennel Klub):
   “Staffordshire bull terrieren er en utrolig hengiven hund, der finder sig til rette i alle miljøer. Med sit overstrømmende glade kropssprog, hvor alle kropsdele deltager, afvæbner den straks alle den møder.
   Det er ikke uden grund, at Staffordshire bull terrierens ejer kan være lang tid om at gå en kort tur. Staffordshire bull terrieren får nemlig tit yndet sig ind hos alt fra det lille barn til pensionisten. Det store smil, den dansende, lille, kompakte krop og logrende hale gør et indtryk, som de færreste glemmer.
   Racen blev i 2006 kåret som årets familiehund i England, hvor den også populært kaldes “the childrens’ nursemaid” eller “the nannydog”. Staffordshire bull terrierens tålmodighed og forsigtige omgang med børn er legendarisk”.

   Muddi er mindre lydig og mindre deciplineret end Zazia.

   For nogle år siden blev jeg belært om hvad man forventede af en hundeejer, og jeg reagerede dengang negativt/primitivt på henstillingen om at holde hende i snor i det store fællesrum (med køkken) på Isaberg Camping. Det var også på en af Addy og Gerts smålandsture. I dag er jeg blevet meget klogere. Hundene skal ikke medbringes i fælleslokalerne. Jeg synes som Inge-Lise, at vi skal fastsætter nogle fælles regler, som vi hunde”ejere” må efterleve, og som vil bevirke at hundeejerne fortsat vil være velkomne til BTNs træf.
   Jeg forventer at der deltager 6 hunde og 2 katte foruden alle os andre (27 pers.)- og vi glæder os.

   hilsen Finn

  • #3076
   Anonym
   Inaktiv

   Helt enig Finn.

   Gert skrev:

   – At elgene kan dø af chock, hvis de bliver skræmte, og de kan ikke forsikres.
   – At svampeguiden, der også er formand for naturfredningsforeningen, ikke vil have løse hunde med på turen.
   – At campingpladser ikke accepterer (med forskellige begrundelser som andre gæster, at det også er en restaurant osv), at hunde
   ikke har adgang til fælleslokaler, og slet ikke i køkkenet.

   Naturligvis kan man ikke deltage i noget BTN-træf med løse hunde.
   Og de andre regler (undtaget Elgene, som vi jo ikke har så mange af i DK ;0)) er jo som vi selv plejer at gøre.

   6 hunde og 2 katte er også det antal jeg er kommet frem til, og vi er alle fornuftige kæledyrsejere, -og kan sikkert være helt enige i at følge ovennævnte regler- så vi vil helt sikkert alle få en dejlig tur.

   Vi glæder os i rigtig meget.

   Mange hilsener fra
   Inge-Lise

  • #3080
   Anonym
   Inaktiv

   Hej igen kære med-Smålandsfarere.

   Da der ikke er flere hundeejere som har meldt sig, så går jeg ud fra at der kommer hunde med hos:
   Finn og Mikkel, Erik og Hanne-Lise og hos os selv Hans Ole og Inge-Lise, dvs. 6 mindre hunde ialt.

   Derfor gælder ovenstående regler (det gjorde de osse sidste år, helt uden problemer) og vi gør også som hundeejerne gjorde sidste år, vi holder vores hunde udenfor Elgparker. Her kan vi passe hinandens hunde, så alle kan komme ind og nyde de smukke dyr, (hvis de vil vise sig for os) ;0)

   Inge-Lise

Viser 5 svartråde
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.