Forside › Debatforum › Øvrigt › Midsommerfest ved Siljan-søerne (Sollerö Camping) i Dalarna, fre d. 22.06.2018
- This topic has 2 svar, 2 stemmer, and was last updated 7 years, 4 months siden by Gert Romme.
-
ForfatterIndlæg
-
-
6. juli 2017 kl. 18:09 #6319Gert RommeParticipant
Midsommerfest ved Siljan-søerne (Sollerö CCS-Camping) i Dalarna, fredag d. 22.06.2018?
For de fleste svenskere er midsommer (St. Hans) årets vigtigste begivenhed, – så vigtig at den udløser 2 fridage. Og for os andre kan det være en rigtig spændende oplevelse.
I Dalarna har almuen gennem tiderne levet op til kirken strenge krav, men har samtidig bevaret sine ældgamle traditioner. Derfor emmer Dalarna af traditioner ved højtider, og er blevet stedet, hvortil mange svenskere gerne rejser langt for at holde midsommer (og jul).
I Sverige falder årets længste dag altid på en fredag. Og i Dalarna giver det begrebet ”lange lyse sommeraftener” en ganske jordnær betydning.
Midsommerfest ved de forbundne søer; -Orsa og -Siljan, er et stjerneskud traditionelle begivenheder, og her skal blot nævnes: – Pyntning og rejsning af midsommerstang. – Folkedragter og flag. – Plukning af blomster. – Binding af blomsterkranse. – Pyntning med blomster og grønne grene. – Traditionel spillemandsmusik. – Folkedans. – Blomsterkranse på hovedet. – Dans om stangen. – Alsang (fællessange).
Hertil kommer selvfølgelig fællesspisning med den gode og traditionelle mad. – Hvad med tunnbröd, nye potatis, lögsild, blommede prinskurv, köttbuller, jordbær med videre. Alt med overflod af frisk grøn dild og purløg. God dansk sommermad kan dog sagtens gøre sig. Og Helan går gerne faderallanlej til en bitte snaps eller en tår svag-øl.I øvrigt er der både aktiviteter dagen før og dagen efter midsommer. – Bl.a. kirke-roning i de gamle vikingebåde, som bygderne op til nyere tid brugte for at komme i kirke. Og får man tid til lidt turisme, ligger øen, Sollerö, centralt for oplevelser de 4 lidt større Dalar-byer omkring søerne, hvor der ligeledes er mange traditionelle aktiviteter. Men der er sandelig også spændende seværdigheder lige i nærområdet.
Dette oplæg er udelukkende tænkt for at vurdere interessen. Men skal vi deltage, er det absolut nødvendigt at vi bestiller plads på Sollerö CCS-Camping i god tid – også for at kunne ligge samlet. Og præcis 1. februar udarbejdes deltagerlisterne, men på dette tidspunkt skal man ikke forvente ledige pladser.
Siljan-søerne ligger to små- eller en lidt længere dagrejse fra Jylland via færgebyen Varberg samt fra Østdanmark. Addy og jeg forventer at deltage, og vi kører således fra Kristinehamn Herrgårdscamping onsdag morgen, og ankommer til Sollerö CCS-Camping inden frokost. Og hvis nogen skal brænde ferie af bagefter, er Siljan simpelt hen porten til de store fjeldområder samt til Lappland, Nordland, Tornedalen og selvfølgelig Norge.
Interesseret eller spørgsmål? – Så send en mail til Addy & Gert: rommesmallland@bahnhof.se.
-
8. juli 2017 kl. 21:02 #6321177Participant
Hej Addy og Gert
Jeg vil gerne tilmelde en enhed (antal personer ???) til Midsommerfest ved Siljan Søen d. 22.06.18
(Måske skulle Brian allerede nu lægge arrangementet ind i “Kalender”.hilsen Finn
(Addy og Gert har også fået direkte besked) -
13. juli 2017 kl. 17:58 #6322Gert RommeParticipant
Svar på spørgsmål – Midsommerfest ved Siljan-søerne 2018.
Tak for interessen, der endnu ikke har været stor. Men trods tidspunkt og distance er vi nok allerede 4 enheder, der vil møde årets længste dag og den magiske og mytiske midsommernat ved Siljans bred.
Det glæder os faktisk, at flere både kender området, seværdighederne og campingpladsen. For det er faktisk et spændene område, og campingpladsen ligger ualmindelig flot ude i søen.
Deadline: Vi har nu fået lov til at trække tilmeldingen til 1. februar 2018 før kl. 08:00. Det er samme dag som CCS udarbejder den endelige deltagerliste med placering på campingpladsen, og derefter kan der ikke ændres mere.
Reservering af areal på campingpladsen: Nej, det har vi ikke tænkt os, og vi tror ikke, det kan lade sig gøre. Men CCS har vist forståelse for, at vi ønsker at ligge samlet.
Pris for begivenheden: Prisen for torsdag-søndag bliver formentlig sat til 1.200 SEK = ca. 928,55 DKK. Dette omfatter formentlig også de omkostninger, som CCS har til selve arrangementet.
Distancer og rejsefællesskab: Addy og jeg kører fra Skeppshult ved Smålandsstenar til Kristinehamn tirsdag morgen d. 19., og kører derfra til Sollerö onsdag morgen d. 20. Og vi kan sagtens køre samlet – f.eks. fra Hörsjöens Camping i Smålandsstenar d. 19., – det kan blive rigtig hyggeligt. Men Jälluntofta Camping ligger ikke ligefrem på ruten.
Jeg har botaniseret lidt på Google Maps, og sat kører-tiderne med campingvogn i realistisk forhold til vejene og distancerne. Og hvis man f.eks. kommer fra Røde Kro, vil det nok være fordel i at tage færgen fra Grenå til Varberg, og køre direkte til Kristinehamn, hvorfra vi evt. kan mødes og køre samlet. Medens man fra Midtsjælland har fordel af at bruge Hoks Naturcamping, hvis man ønsker at gøre rejsen i 2 trin.
Fra Kristinehamn går rejseruten op af ”Indlandsvägen”, der er lidt snoet – både horisontalt og vertikalt, men bredden og belægningen er rigtig fin. Og bortset fra byerne vil man kunne holde en konstant fart på omkring 80 km/h. Tempo 100 gælder ikke i Sverige.
Scandlines Helsingborg > Kristinehamn Herrgårdscamping = 436 km / 6:00 tid
Stenalines Varberg > Kristinehamn Herrgårdscamping = 323 km / 4:30 tid
Kristinehamn Herrgårdscamping > Sollerö Camping = 222 km / 3:15 tid
Hoks Naturcamping > Sollerö Camping = 457 km / 6:30 tid
Scandlines Helsingborg > Hörsjöns Camping Smålandsstenar = 147 km / 2:00 tid
Stenalines Varberg > Hörsjöns Camping Smålandsstenar = 84 km / 1:30 tid
Öresundsbron Malmö > Hörsjöns Camping Smålandsstenar = 234 km / 3:15 tidVejr: Jeg har forgæves søgt efter statistik. Men tag både tøj med til meget varmt-, til køligt- og til regnfuldt vejr. Campingpladsen ligger lige ud til søen, og vinden kan jo gå fra stille vejr til kuling på et kvarter.
Andre seværdigheder: Her har vi ikke planlagt noget – ikke endnu da.
Fællesspisning midsommer: Egentlig har vi tænkt os, at vi har hver vores mad, men det kan da let ændres.
Pandekagedag: Og ja, her i ”folkehjemmet” er det faktisk pandekagedag om torsdagen. Men måske skal vi bare lade som ingen ting.Opholdsted i dårligt vejr: Og nej, vi har heller ikke overvejet at reservere indendørs plads. I øvrigt tror vi ikke, det er muligt. Men det forringer jo også kontakten til andre festdeltagere lidt, hvis vi lukker os inde.
Hvad Addy og jeg gør efter midsommer: Vi har kun løse planer. Men det bliver nok noget med 1- 2 uger i de store fjeldområder. Vi skal jo videre til Balkan i august, og har også gøremål i haven.
Yderligere spørgsmål: Vi står selvfølgelig også fremover til rådighed for spørgsmål. Fra primo augusti til medio oktober er vi på rejse gennem 4 Balkan-lande. Men vi vil selvfølgelig både besvare spørgsmål og give aktuel information, når vi kommer hjem. Mail: rommesmallland@bahnhof.se
Addy & Gert
-
-
ForfatterIndlæg
- Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.