Slut med fri hastighed igennem Tyskland.

Forside Debatforum Øvrigt Slut med fri hastighed igennem Tyskland.

Viser 0 svartråde
 • Forfatter
  Indlæg
  • #8219
   Gert Romme
   Deltager

   Så kan vi se slutningen på den frie hastighed ned gennem Tyskland.

   For bil-landet, Tyskland, har motorvejene længe været et fristed for dem, der vil køre hurtigt. Men nu truer EU altså med ganske høje bøder, hvis man ikke sænker udslippet af drivhusgasser og CO2 til det halve. Og den tyske forbundsregering tvinges derfor til at vælge mellem fri fart og store bøder på den ene side og hensynet klimaet og økonomien på den anden side.

   Tyskland har derfor udarbejdet en undersøgelse af fremtidens transporter i landet, samt forslag til hvad Tyskland skal gøre for at kunne nå klima-målene. Og her ofres den frie hastighed til manges forargelse – ikke mindst blandt bundes-politikere fra især Bayern. Men undersøgelsen viser også, at det desuden både kræver højere skatter på fossile drivmidler samt årlige kvoter for salg af elbiler, hvis målene skal nås.

   Ifølge forslaget vil de nye hastighedsgrænser blive på højst 130 km/h, og den øgede drivmiddelskat vil blive indført i 2023. Til dette kommer kraftige skatterabatter for elbiler. Totalt skal udslippet af klima-skadelige stoffer halveres, og mange eksperter mener, det bliver nødvendigt at reducere hastigheden yderligere.

   https://www.reuters.com/article/us-germany-climate-transport/climate-plans-could-make-germanys-no-limits-autobahns-history-idUSKCN1PC1HC

Viser 0 svartråde
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.