Spændende campingpladser.

Forside Debatforum Pladser Spændende campingpladser.

Viser 1 svartråd
 • Forfatter
  Indlæg
  • #7091
   Gert Romme
   Deltager

   Vores sommerferier er typisk rundrejser på 7-8 uger, og det bliver hvert år til en et antal campingpladser. Hvert år besøger vi både ”nye” og gammelkendte campingpladser, og nogle er absolut meget bedre end andre.
   Hvis man rejser i disse yderst interessante områder af Europa, kan vi anbefale nedenstående 4 campingpladser, der på forskellige områder rager langt op over gennemsnittet.
   — — —

   Camping Gärtnerhof, ligger i den vestligste ende af den store ungarske Balatonsø.

   Camping Gärtnerhof
   Keszthely, Apát u. 33,
   H-8360 Keszthely, Ungarn
   GPS-koordinat: Latitude: 46.765686 | Longitude: 17.256312
   Tel.: +36 (20) 524-7665
   E-mail: molcamp90@gmail.com
   Web: http://www.campinggartnerhof.eu/

   Pladsen tager ikke imod bankkort.

   Trods premierminister Viktor Orbán trivielle gentagelser, at Ungarn skal forblive et etnisk rent samfund, består landet tydeligt af mindst 10 forskellige folkeslag og mindst 4 større religioner – i hver sit område selvfølgelig. Og her i Keszthely er man altså i et typisk blandet øst-østrigsk-mährisk område, hvor der hersker en tydelig næsten germansk orden.
   For en gammel sailor er den mudrede Balatonsø, der mest associerer et sivbevokset mosehul, absolut ingen oplevelse – så hellere pladsens egen pool. Men hvis man syntes, at småt er godt, er denne campingplads absolut en af de aller bedste. Den er veludstyret, tidsvarende, meget velholdt og altid ren, og vi talte med tyske pensionister, der bor her hele sommeren og hver sommer. Ligesom værtsparret er også pladsen, der er anlagt i et gammel gartneri med tæt beplantning, i hvert fald også både hyggelig og intim, og så ligger den helt inde i centrum af den gamle by. Det er absolut et sted, man føler sig velkommen, og desuden er der rigeligt med gode og billige spisesteder i nærheden.
   — — —

   Minicamping Vinia, ligger i kroatisk Slavonien, lidt nord-øst for Zagreb, midt mellem Ungarn i nord og Bosnien i syd.

   Minicamping Vinia
   Puričani 40,
   HR-43000 Bjelovar, Kroatien
   GPS-koordinat: Latitude: 45.924579 | Longitude: 16.895247
   Tel: +385 (0)43 636 206
   E-mail: info@vinia.hr
   Web: http://www.vinia.hr

   Pladsen tager imod bankkort.

   Sasja er vaske ægte kroat fra Slavonien, men som et paradoks er han også en af østrigs mest ansete vineksperter. Og her, på hans vingårdog ude mellem vinmarkerne, driver han en fin lille agro-campingplads, med et lille hotel, et hestestutteri med 27 kostbare heste samt en ualmindelig fin restaurant med god lokal mad til ret lave priser. Alle faciliteter er nye rene og velholdte, og er på 4-stjernet hotel-niveau.
   Det er et kuperet terræn hvor campingplads, hotel og restaurant er oppe. Men Sasjas helt store interesse – vinkælderen ligger under restauranten. Mennesker med en brændende interesse elsker at tale om det, de brænder for, og er ikke til at stoppe, og sådan er det altså også med Sasja, så spørg endelig ikke om vin.
   Måske netop derfor er man altid velkommen nede i vælvingerne mellem egetræsfade og store rustfrie tanke, og kommer man ikke selv, bliver man da hentet. Her byder Sasja uden tøven på velvoksne smagsprøver af mange forskellige vine, medens han forklarer om klima og vejr dette år, så man skal i hvert fald ikke køre bil bagefter. Foruden hyggelige vinsnak, som man nok kan lære noget af, kan man også købe udsøgte og vellagrede vine med hjem i gavepakninger til “fabrikspriser”. Og har man vist oprigtig interesse, og stillet intilligente spørgsmål, sætter Sasja rabatten derefter.
   Har man lyst til at aktiv deltagelse i vinhøsten i visse uger i september og lidt ind i oktober, er der noget med gratis ophold og spisning i restauranten. – Og så er der jo også lige høstfesten bagefter.
   — — —

   Camping Tradicije Čigoč, ligger i kroatisk Sisak-Moslavina-region, syd-øst for Zagreb, ved Sava-floden i det gigantiske sumpområde, der udgør nationalparken, Lonjsko Polje.

   Camping Tradicije Čigoč
   Čigoč 7A,
   HR-44213 Čigoč, Kroatien
   GPS-koordinat: Latitude: 45.417476 | Longitude: 16.628087
   Tel: + 385 (0) 44 / 715-124
   E-mail: info@tradicije-cigoc.hr
   Web: http://www.tradicije-cigoc.hr

   Pladsen tager imod bankkort.

   Langs Savas bredder i netop dette sumpede område ligger en række små, ganske smalle og tydelig fattige landsbyer med ældgamle og sortsværtede huse på 3-4 smalle etager, der er bygget af massivt træ i en ganske speciel og særegnet arkitektur. Faktisk er disse landsbyer så smalle, at de egentlig kun er en husrække på den ene side af de smalle veje langs Sava-flodens bred.
   Stednavnene er i hvert fald ikke kroatiske. Vi troede, at vi kendte alle Balkan-landenes og hermed også Kroatiens mange folkeslag, men dette område er helt nyt for os. Tilsyneladende er der tale om et folk med eget sprog, kultur, dragter, madkultur, navne og stednavne, der er blevet presset ud i dette ugæstfrie marginalområde for mange hundrede år siden, og selv har skabt vilkårene for deres eksistens her. – Altså endnu et af Europas utroligt mange små folkeslag, der i øvrigt gør Europa til et utroligt spændende sted.
   Čigoč er navnet på landsbyen, hvor den lille og hyggelige campingplads ligger, og det betyder faktisk stork. Og storke har åbenbart en næsten religiøs betydelse for disse, i øvrigt, meget venlige mennesker.
   Den lille og meget hyggelige campingplads ligner mest et frilandsmuseum, med fine og flerehundrede år gamle huse i egnens byggestil og arkitektur. Og foruden en stor restaurant til 60 personer rummer disse gamle huse også pladsens absolut tidsvarende faciliteter. Ligesom campingpladsen hedder restauranten også Tradicije (tradition), og her serveres stedets traditionelle og ganske velsmagende retter, der i øvrigt heller ikke er kroatiske, og til ganske lave priser.
   — — —

   UnaCamp, er beliggende i det nordligste og vestligste Bosnien ved hovedvej M14 og direkte ud til floden Una – en af Europas reneste afvandingsstrømme Iflg EU´s Miljøagentur. Campingpladsen ligger dog på modsatte side af floden i forhold til hovedvejen, så man skal altså over broen.
   Og vær opmærksom på broen, når man passerer med brede og lange campingvogne. Egentlig er broen bred nok, men vi sad altså fast ved opkørslen, hvor vejen samtidig drejer 120 grader, og den tilkaldte betjent var mest bange for, at campingvognen skulle skade den ellers temmelig solide jernbro. Men takket være en lang række tilstrømmende venlige mennesker, og betjenten der blev sat i arbejde af disse, blev campingvogn og bil nærmest “båret i stilling”. Og heldigvis havde vi slet ingen problemer på tilbagevejen.

   UnaCamp
   Unska 15,
   BIH-77240 Bosanska Krupa, Bosna I Herzegovina
   GPS-koordinat: Latitude: 44.880652 | Longitude: 16.153208
   Tel: +49 1723 80 3832
   E-mail: unacamping@web.de
   http://www.unacamping.com/

   Pladsen tager ikke imod bankkort.

   Ejerfamilien er et ungt bosnisk par, der bor i Tyskland om vinteren. Manden er maskinbygningsingeniør men arbejder som køkkenchef på en af disse fine familiehoteller, der ligger i et rekreativt område, hun er lærer, og datteren på 9 år er en rigtig gammelklog pige, der om aftenen dansende mellem bordene, medens hun spørger: – ”Some drinks”? De har selv planeret hele arealet, plantet træer og buske, og bygget alle bygninger selv. Til gengæld har de opnået en moderne og yderst velordnet plads med vidunderlig fred og ro.
   Floden Una strømmer meget langsomt forbi, og der bades flittigt direkte i floden. Og iflg. danske og svenske lystfisker-hjemmesider rummer Una i øvrigt ca. 18 forskellige spisefisk, og det skulle være som at ”fiske i et akvarium”.
   Normalt laver ejerfamilien veltilberedt bosnisk aftensmad for de gæster, der vil, til 4-5 EUR (ikke pr. portion men til man er mæt), og måltiden afsluttes altid med et stort glas rakija – eller 2 glas for nydere. Som bekendt er rakija jo en sand alkoholisk nydelse, og en god undskyldning for et ekstra glas er, at den også har effektiv medicinsk effekt på virus, bakterier (inflammation) og muskelsmerter, og egentlig burde den kaldes; ”aqua vitae”, og indskrives i FN’s Verdenserklæring om Menneskerettigheder som obligatorisk efter alle måltider.

   Addy & Gert

  • #8341
   Anonym
   Inaktiv

   Hej Gert
   Tak fordi du har lyst til at dele jeres oplevelser med vi andre.
   Skønt vi har selv været i Kroatien 2 gange – den sidste var i Dubrovnik ,men der var for mange turister pga. krydstogtskibene. Jeg har printet jeres oplevelser ud og ligger dem i mappen – der er virkelig noget at køre efter ( vinbonden ).
   Håber at i får mange gode oplevelser fremover som i vil dele med os
   Venligst
   Poul Chr. Laursen

Viser 1 svartråd
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.