En god forsikring redder ikke ferien, men den redder måske økonomien.

Forside Debatforum Teknik En god forsikring redder ikke ferien, men den redder måske økonomien.

Viser 0 svartråde
 • Forfatter
  Indlæg
  • #10185
   Gert Romme
   Deltager

   Men hvem skal egentlig betale, hvis uheldet er ude?

   – I trafikken er dette logiske spørgsmål afgjort på forhånd. Men er skaden sket udenfor trafik, kan det være anderledes.
   – Hvis er det et træ, tagsten eller anden genstand, er ejeren af genstanden erstatningspligtig. Men så må man jo håbe, at det ikke er en offentlig myndighed. Og selv med private borgeres erstatningspligt kan det blive svært at få pengene, og især hvis de ikke har en dækkende ansvarsforsikring.

   – I øvrigt er der en skæringstid på 72 timer fra skaden er sket, til man skal gøre sit krav gældende. Og sørg for at have gyldig dokumentation, der viser, at modtageren har modtager af kravet både har modtaget fordringen, og i øvrigt har forstået sit ansvar. – Derfor; sørg for politirapport og masser af billeder. Og at have vidner med ID, navn og adresse, så man kan kontakte dem igen, skader ikke.

   image.png
   Dette er fra en campingplads på Istra i Kroatien, og skaden er sket den 22.07.2023 cirka kl. 17:40.

   I de senere uger har vi, i Sydeuropa, haft daglige uvejr (ofte flere gange dagligt), der er opstået lokalt og helt uden forvarsel. Meteorologerne har ingen mulighed for at forudsige dem, men angiver, hvis det er muligt, risikoen ved farveskala på landkortet fra grøn over gul og orange til rød. Og selv om disse uvejr ofte kun varer minutter, er de så voldsomme, at der ikke tidligere er målt vindhastigheder, nedbørsmængder eller lynnedslag af samme styrke.

   Vi, der bor her, lytter til cikaderne (forbandet støjende insekter). Og når de bliver tavse, så ved man, at uvejret kommer om 5-8 minutter. I øvrigt er myndighedernes officielle advarsel for torden, at når det korte hår på hovedet stritter lige op, skal man straks finde et sted og lægge sig fladt ned (og ikke under træer, buske eller andet lidt højere), for så kommer lynnedslaget inden for 120 sekunder.

   Hilsen,
   Gert

Viser 0 svartråde
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.