Gävlebocken

Forside Debatforum Øvrigt Gävlebocken

Viser 3 svartråde
 • Forfatter
  Indlæg
  • #7110
   177
   Deltager

   Hej BTN medlemmer (især sverigesfarere)

   Så er nedtællingen til Gälebockens genopstandelse i gang:
   nhttp://www.visitgavle.se/sv/gavlebocken¨
   Sidste år var det et af de forholdsvis få år, hvor bukken overlevede både jul og nytår. Tidligere “kriminelle” holdt for første år døgnvagt omkring den.

   hilsen Finn
   (der har fulgt bukkens liv,og til tider tidlige endeligt gennem december måned i flere år, så det efterhånden er blevet en juletradition 🙂

  • #7173
   Gert Romme
   Deltager

   Så er årets Gävlebock kommet op til fin musikalsk underholdning af bl.a. Calle Moreaeus, der foruden Benny Andersen fra ABBA, nok er den mest kendte Dala-folkemusiker fra Orsa-Mora-området.

   Men de 3.000 kg halm på et ubrændbart stativ lever et kort, hektisk og ganske dramatisk liv i konstant fare og uvished. Og måske netop derfor tillægges bocken menneskelige egenskaber.

   Mennesker i alle aldre og fra hele verden kan nu igen skrive personlige og dybt fortrolige breve til den organiserede halmbunke, der i øvrigt både er bevogtet af avanceret militært overvågningsudstyr samt af uniformerede vagter døgnet rundt.

   https://www.svt.se/nyheter/lokalt/gavleborg/gavlebocken-invigs-nu-ar-julen-har

  • #7188
   Gert Romme
   Deltager

   Det skrækkelige er sket, at en beruser, trods vagtmandskab, har forsøgt brænde af lille bocken, der står lige ved siden af stora bocken. Ilden blev dog hurtigt slukket, och lille bocken har kun fået ubetydelig skada.

   Men begge bockerne hilser, og siger, at dem har det godt. Och man kan følge store bockens kommentarer herunder, till alle dem som skriver til hen. – För vi har jo 3 køn her, och jeg ved inte, om bockerne er han, hen eller kanske hun.

   Mvh.
   Gert

   http://www.visitgavle.se/sv/gavlebocken

   https://twitter.com/hashtag/g%C3%A4vlebocken?f=images&vertical=default&src=hash

  • #7204
   Gert Romme
   Deltager

   Til stor overraskelse men også lettelse for mange, har Gävlebocken klaret sig igennem den søde juletid, og bliver netop nu afmonteret og omdannet til strøelse under nogle heste.

   Eneste dramatisk episode var, da en lidt overrislet ungersvend skulle lade sit vand, og i sin støvede hjerne havde besluttet, at dette kun kunne ske op af det ene af bockens bagben. Men straks efter han havde forceret indhegningen, blev han ganske udramatisk pågrebet af 2 af de vagter, der nidkært overvågede bocken dag og nat, – næsten som om det drejere sig om de britiske kronjuveler.

   https://www.svt.se/nyheter/lokalt/gavleborg/gavlebocken-brann-inte

Viser 3 svartråde
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.