Hvad er BTN?

Forside Debatforum Øvrigt Hvad er BTN?

Viser 1 svartråd
 • Forfatter
  Indlæg
  • #8986
   Anonym
   Inaktiv

   Hej

   Jeg har lige haft fornøjelsen af at modtage mit første medlemskort.

   Men hvad er det for en forening, som jeg har meldt mig ind i?

   På Om-siden står der: “Vi arbejder på, at der indføres naturlegepladser. På lang sigt arbejder vi for, at der igen kan gives tilladelse til oprettelse af små, naturvenlige campingpladser ved landbrug og lignende steder.”

   I vedtægterne står der:
   “§ 2. Foreningens formål:
   Foreningens formål er at arbejde for, at finde og udbrede kendskabet til smukt beliggende campingpladser i ind – og udland, hvor naturoplevelser i miljø på pladserne er prioriteret højere end fællesbygninger og andre faciliteter.

   Målsætningen er at indlede et rabatsystem der giver medlemmerne billigere overnatning og campingpladserne bedre belægning og derved sikre små campingpladser bedre mulighed for at overleve til glæde for hele campingfolket.

   Det er tillige foreningens formål at søge indflydelse hos andre campingorganisationer om en ophævelse af campingreglementet hhv. lempelse af reglerne i samme, således at det igen bliver muligt at oprette hhv. drive mindre campingpladser omkring landbrugsbebyggelse og lignende.”

   Så langt så godt.

   Er BTN medlem af Friluftsrådet eller hvordan arbejder foreningen for at lempe reglerne, så det bliver muligt at oprette mindre campingpladser?

   Og så kan jeg læse, at der skrives om “ægte BTN-pladser”, dog uden at jeg nogen steder har kunnet finde en definition af dette. Er der nogen der kan hjælpe med en sådan definition? Altså hvad der det pladser foreningen ønsker at fremme?

  • #8988

   Hej Michael.
   Velkommen i Back to Nature.
   BTN har i flere år været medlem af det hedengangne Campingrådet hvor vi prøvede at påvirke de andre rådsmedlemmer for at fremme natur og mindre campingpladser. Kampen viste sig hurtigt at drukne, da de store foreninger, som også er pladsejere, DCU, FDM, DK Camping m.m. kun ville fremme større campingpladser.
   Efter ophør af Campingrådet består vores arbejde i at fremme natur – og mindre pladser i at vore medlemmer bakker op om disse og ved at besøge dem. Vi har da også haft henvendelser til de offentlige myndigheder på området, men desværre uden vinde gehør.
   Rabatsystemet er for mange år siden en realitet og vore dejlige samarbejdspladser giver derfor rabatter til BTN-medlemmer.
   Når vi indgår samarbejde med campingpladser vurderer vi efter besøg om pladsen opfylder betingelserne for at være en BTN-plads.
   Du har helt ret i at disse betingelser ikke er nedskrevet og det er noget vi i bestyrelsen vil arbejde på at få nedfældet.
   Hovedreglerne for er at pladser skal ligge i eller ved dejlige naturområder, der skal ikke være tivoli og gøgl, dvs. diskoteker, børnetog og lign. i gaderne, men pæne og brugbare sanitære forhold, fred og ro.
   Prisniveauet helst ikke vanvittigt højt.
   Meningerne om hvad der er en rigtig BTN plads er blandt BTN’s medlemmer delte og derfor kan vore samarbejdspladser byde på lidt og hvert.
   For mig personligt er pladser som Als Havbakker, Als Camping, Attrup Camping og lignende et godt bud på en BTN plads. Her er priserne (fra kr. 50 per person) justeret så de passer med faciliteterne og de byder på pragtfulde omgivelser, fred og ro.

   Med venlig hilsen
   Tommy Hansen
   Formand

Viser 1 svartråd
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.