Kun E-vignet til Slovenien.

Forside Debatforum Øvrigt Kun E-vignet til Slovenien.

Viser 2 svartråde
 • Forfatter
  Indlæg
  • #9640
   Gert Romme
   Deltager

   Pr. 1.01.2022 har Slovenien ændret vignet-system.

   Nu og fremover kan der kun køres ind i Slovenien, hvis man har en lovlig e-vignet, der købes på “nettet”.

   Købet kan foregå på engelsk og tysk, men ikke på noget skandinavisk sprog.
   Det er dog ganske let at gennemføre købet, der kan gøres herunder:
   https://evinjeta.dars.si/en/how-buy

  • #9774
   Anonym
   Inaktiv

   Taler vi om kørsel på motorvej, eller er det et generelt krav for overhovedet at opholde sig i landet?
   Vh
   Klavs Nielsen

  • #9780
   Gert Romme
   Deltager

   Hej Klavs,

   Ligesom i Østrig, som I også skal igennem for at komme til Slovenien, betales der selvfølgelig kun for kørsel på motorvejene.

   I kan således frit køre ind i Slovenien via alm. landevej, men kravet er altså, at det skal ske via en officiel og bemandet grænseovergang.

   Jeg nævner det, fordi vi ofte har benyttet ubevogtede grænser til Slovenien (og andre lande), hvis køen ved den bevogtede grænseovergang har været meget lang. Ligesom til Danmark, hvis man kommer sydfra, møde man jo egentlig kun et EU-skilt, hvor der står velkommen til “landets navn”. Men i sommeren 2021 blev disse EU-skilte, uden varsel, forsynet med et underskilt, hvoraf det fremgår på slovensk, at passage fremover kun gælder slovenske statsborgere. Og længere fremme holdt altså grænsepolitiet, der afkrævede 250 EUR pr person i bilen for ulovlig indrejse.

   Jeg har ikke “botaniseret” i det, for vi bor syd for Slovenien, og bruger egentlig kun Slovenien som gennemrejseland, – det tager os godt ½ time at komme igennem landet. Men det bør være muligt at finde enkelte bemandede grænseovergange, der ikke er motorveje. Men du skal være sikker, for “landet på sydsiden af alperne” har gennem mange år brugt gennemrejsende som helt åbenlys “pengemaskine”, – endda i en sådan grad, at EU flere gange har måttet gribe ind.

   Hilsen,
   Gert

Viser 2 svartråde
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.