Motorvejsbetaling.

Forside Debatforum Øvrigt Motorvejsbetaling.

Viser 0 svartråde
 • Forfatter
  Indlæg
  • #10429
   Gert Romme
   Deltager

   Motorvejsbetaling.

   Tiden nærmer sig, hvor skatte- og ferieplagede danskere igen myldrer ned af den europæiske hovedgade, for at komme i ly i unionens sommerland.

   Og igen i år mødes man i Centraleuropa af det liflige begreb, der kaldes ”vignette”, og som bekendt betyder ”vinklase”. Men der er absolut ingen velsmag ved denne form for ”vignette”, der faktisk dækker over, at man selvfølgelig skal betale for at færdes via et privat firmas egne trafikkorridorer.

   Altså er det enten betalingspligt eller den dårligt vedligeholdte omvej. Og for nogle betyder alle disse halve timers ventetider ved hvert eneste betalingsanlæg måske lidt velfortjent afslapning på den lange rejse. Medens andre, der har vandet helt oppe i øjnene, og ikke kan holde sig frem til næste toilet, måske ser fordele i at kunne forudbetale elektroniske vignetter hjemmefra, så man kan suse igennem disse fantasiløse betalingstempler. Og så er der jo lande, hvor forud købt e-vignette faktisk er den eneste lovlige mulighed.

   Men så er det altså, at man skal være helt opmærksom på, hvem man betaler til – og helst før transaktionen. Og jeg ved ikke, hvorfor jeg kommer til at tænke på plattenslageri, for Plattenschläger er faktisk både et seriøst og formentlig vanskeligt håndværk. Men der er altså en række useriøse firmaer, der helt straffrit udnytter køberne af e-vignetter,

   Derfor, – brug lidt tid til at finde frem til ejerne af disse trafikkorridorer, og køb vignette direkte på deres hjemmesider. Dette er absolut det billigste og mest fordelagtige.

   De fleste af alternativerne, har designet deres hjemmesider, så man næsten kun kan få indtryk af, at de er officielle repræsenterer for rejselandet eller ligefrem er en EU-ordning. Og deres lukretive indtjening opnås ved 3 forhold:
   1. Stærkt forhøjede priser-
   2. Høje gebyrer med mærkelige navne, f.eks. servicegebyr.
   3. Vignette, der tidligst har gyldighed 18-22 dage efter betaling. Altså de kan arbejde med dine penge i denne periode,

   Det er mit indtryk, at der er flere useriøse udbydere i år end tidligere, og jeg har tjekket 3 af dem:
   Et firma ejes af en lille kul og brændselsforhandler i en mindre provinsby.
   Et firma ejes af en lille lokal taxa-ejer.
   Og et firma har adresse i en lejlighed på 1. sal i et 5-etages udslidt plattenbau.

   Disse firmaer gør faktisk intet ulovligt, og derfor påtager de sig ingen risiko. Og investeringen til en officielt-lignende hjemmeside er ganske begrænset i forhold til den potentielle indtjening.

   Derfor:
   Køb kun vignette af ejeren af disse transportkorridorer.
   Og vær helt sikker på, at du oplyser bilens nummerplade helt korrekt.

   Medlem 1044.
   .

Viser 0 svartråde
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.