Skal I til Slovenien i år, så brug kun de bemandede grænseovergange.

Forside Debatforum Øvrigt Skal I til Slovenien i år, så brug kun de bemandede grænseovergange.

Viser 0 svartråde
 • Forfatter
  Indlæg
  • #9367
   Gert Romme
   Deltager

   Skal I til Slovenien i år, så brug kun de bemandede grænseovergange.

   Slovenien er det sidste Schengenland mod syd og øst. Men grænsen mellem Slovenien og Østrig samt mellem Slovenien og Kroatien har, ligesom i andre lande, mange officielle grænseovergange. Men nu advarer den østrigske bilklub (ÖAMTC) og den tilsvarende tyske (ADAC) mod at benytte andre end de bemandede grænseovergange.

   Igen i år chikanerer Slovenien bevidst trafikken med lav bemanding og 3-4 timers ventetid for at komme ind i Slovenien. Og de på de fleste tyske bilers GPS kan man klikke sig frem til den nærmeste alternative men officielle grænseovergang.

   Men hvis man blindt følger dette, kommer man til de sædvanlige ubevogtede grænseovergange. Men i denne sommer har Slovenien fjernet de kendte EU-skilte, der byder velkommen til Slovenien, derfor ved man faktisk ikke, hvornår man er inde i landet. Men længere fremme vogter slovensk politi, der opkræver en bøde på mellem 400 og 1200 EUR pr. person i bilen.

   De 2 automobilorganisationer har via advokat Verena Pronebner fået oplyst, at disse ubevogtede men officielle grænseovergange fremover kun er til brug for slovenske borgere. Andre andres borgere krydser altså statsgrænserne ulovligt, og bødefælles derfor.

   OPREZ PRI POVRATKU IZ HRVATSKE: Ako krenete ovim putem riskirate 1.200 eura kazne po osobi u automobilu

Viser 0 svartråde
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.