Tjekkiet tur 2022

Forside Debatforum Træf Tjekkiet tur 2022

Viser 1 svartråd
 • Forfatter
  Indlæg
  • #9593

   Sommertur Tjekkiet 2022
   Skoda Camping Kosmonosy

   Som aftalt har jeg prøvet at lave en tur til Tjekkiet, nærmere bestemt til Skoda Camp i Kosmonosy (Mlada Boleslaw).
   https://www.amkskoda.cz/index.php/autocamp

   Turen starter mandag d. 11. Juli 2022 i Kosmonosy og er planlagt til at vare i ca. 10 dage, til 21. juli 2022

   For de motorsport interesserede afholder Rally Bohemia, en afdeling af WRC World Rally Championship i tidsrummet 8.-10. Juli.
   Vi er på pladsen fra d. 07. juli 2022.

   Der vil i ugens løb være forskellige arrangementer:
   – Rundvisning på Skoda Fabrikken/ Skoda Museum med guide, hvis muligt.
   – Tur til det Bøhmiske paradis, vandretur i det klippefyldte område.
   – Guidet tur rundt i Prag.
   – Tur til Melnik, byen hvor de to floder Vitava og Elben løber sammen.

   Der vil være sociale sammenkomster i perioden, bl.a. er der mulighed for fællesspisning på pladsen, i deres restaurant om aftenen.
   Øl – vin – vand mm. salget på pladsen, åbner klokken 16.00 hver dag.

   Der er mange muligheder i området, bl.a. Theresienstadt – Glasfabrikken i Novi Bor – Shopping i Mlada Boleslaw – Udforske den gamle bydel i Mlada Boleslaw, samt meget mere.

   Der er ca. 850 kilometer fra Kruså til Mlada Boleslaw.
   Der er mulighed for at dele ture over i to, med overnatning ved Berlin f.eks. på Zum Roten Milan camping.
   @camping-wustrau.de
   Hohes Ende 3, 16818 Wustrau, Germany

   Hvis I har interesse i at deltage i denne tur, bedes I venligst kontakte mig på mail: hijp18@hotmail eller tlf.: 29908259 senest den 15. december idet jeg skal have bestilt billetter– guide mm. senest den 01. januar 2022.

   Med venlig hilsen

   Ingvar Juhl

  • #9598
   Gert Romme
   Deltager

   Sommertur Tjekkiet 2022.

   Vi, Addy og jeg, har talt meget om denne tur. Desværre kommer turen ikke til at passe ind i vores planer, men vi kan i høj grad anbefale deltagelse.

   Tjekkiet er jo et gammelt kulturland med en venlig og hjælpsom befolkning. Landet er fuld af flotte gamle og maleriske byer med spændende atmosfære, slotte, borge, stille sejlbare floder, vildt forrevne klipper samt store, bløde, bakkede og skovklædte bjerge. Og så har landet en utroligt flot natur.

   Behøver vi at nævne de böhmiske glashütter med hundrede års erfaring i dette vanskelige håndværk. Og at man er verdensmester i ølfremstilling, hvor danske bryghuse i øvrigt også har hentet deres brygger-viden fra.

   Landet består i overvejende grad af 2 folkeslag, – böhmere og mährere. Og helt uvidenskabeligt er det vores opfattelse, at böhmerne er ualmindeligt stræbsomme og dygtige, – landet har jo kunnet tiltrække sig 3 store bilfabrikker. Medens mährerne i syd også forekommer os at være flittige men måske også mere livsnydere, men klimaet er også velegnet til nydelse.

   Afstanden fra Danmark til grænsen mellem Sachsen og Tjekkiet på vej E55 er absolut overkommelig. Fra Rostock og til grænsen mellem Sachen og Tjekkiet er der kun 420 km, der let kan gøres på en rejsedag. I øvrigt er der fin motorvej hele vejen, men der er også masser af campingpladser på ruten. Og mangler man et godt overnatningssted lige før grænsen, kender vi en meget velordnet stellplatz med imponerende udsigt i det smukke Pirna, die Elbe og de berømte Königsberger-bjerge.

   Efter jul og nytår kommer der en ualmindelig stille periode for campister. Brug derfor tiden til at granske dette spændende rejseland på internettet, – der er masser at se. Tal med gode campingvenner om det, og tag beslutningen i god tid. Vi er sikre på, at ingen vil fortryde denne rejse. Tjekkiet fortjener virkelig at få en mere fremtrædende plads, når man vælger rejseland. Og familien Juhl er virkelig erfarne med dette skønne rejseland.

   Venlig hilsen og god jul til alle,
   Addy & Gert

Viser 1 svartråd
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.