Træf Øst 2018 – Forårstræf i Kragenæs Marina Lystcamp, 9. – 13. maj 2018

Forside Debatforum Træf Træf Øst 2018 – Forårstræf i Kragenæs Marina Lystcamp, 9. – 13. maj 2018

Tagget: 

Viser 5 svartråde
 • Forfatter
  Indlæg
  • #6769
   Gert Romme
   Deltager

   .
   Dette var en af de hyggeligste træf, vi har været med til. Alt var godt planlagt – herunder også vejret, der var enestående flot.

   Og for os der kommer hinsides fra, var det absolut en oplevelse at se, hvordan foråret folder sig ud langs rejseruten. Og især efter en ualmindelig lang, mørk og kold vinter med århundredes sne-rekord. Vi har jo ingen bøgetræer hos os, men da vi kørte den smukke strækning ned mod Kattegatkysten, var birketræerne forsynet med masser af lysegrønne knopper. Og efterhånden som vi nærmede os Skåne, mødte vi træer og buske, der var sprunget ud i et smukt, lyst og grønt flor. Og nede på det flade og milde Lolland oplevede vi endda blomstrende frugttræer.

   Kragenæs er absolut ingen stor bygd, og kragerne – de er for længst vendt om. Men campingpladsen ligger i hvert fald på et meget smukt sted ved færge- og lystbådehavnen, og har fin oversigt over Smålandsfarvandets flotte grønne øer. Og modtagelsen af Birgithe Pedersen i receptionen var absolut behagelig og helt fri for stres. Pladsen er god og velindrettet, faciliteterne er absolut i top, og der var pinligt rent hele døgnet.

   Mødet med campingvennerne er altid varmt, behageligt og kammeratligt. Man kigger jo lidt på hinanden, for der er jo gået endnu et år siden sidst, og de fleste af os har jo lagt fremtiden langt bag os. Men det ser ud til, at tidens tand er gået let forbi os alle. Så det gik hurtigt over i det følgende: – Hvordan har I det? – Tak for sidst for resten! – Hvad skal I til sommer? Og så videre.

   Men alligevel savnes der nogen. Susanne & Kai Svanberg, der nærmest har været faste deltagere til stævnerne, var ikke på plads i år. Men vi ved jo alle hvorfor, og der gik mange varme tanker til dem begge. Og alle håber, at Kai er tilbage til næste træf, for han har nok mere end de fleste præget stævnernes rutiner og kulturer.

   Til gengæld er det altid oplivende, når Bente og Erling kommer. Ikke blot fordi Erling på mesterlig vis trækker, skubber og vrider de fineste toner og oktaver ud af instrumentet, og får dem organiseret og struktureret til gode og gammelkendte strofer, som vi alle kan synge med på. Men også fordi, de simpelt hen bare er hyggelige og behagelige at være sammen med.

   Besøgsmålene var spændende og anderledes. Dodekalitten – altså 12 store stenansigter i cirkel med passende lokal musik var en spændende ting, selv om der nok mangler logisk begrundelse. Og Middelaldercenteret med de gamle huse, bådene og de enorme krigs- kastemaskiner (blider) fra middelalderen var absolut interessante. Men også her kan det undre, at det ikke blev de slaviske vender, der var bofaste her, og har præget befolkningen frem til dags dato, og har givet anledning til en lang række karakteristiske stednavne.

   Men blandt det, der senere vil blive husket mest, er nok musik og sang til kaffen i teltet – samt ikke mindst langbordet under åben himmel lørdag aften. Her var stemningen og musikken absolut i top, og jeg kan i hvert fald ikke mindes en købmand, der tilbereder så god og velsmagende oksefilét med nye kartofler og bearnaise som købmanden i Kragenæs, – men det var jo heller ikke et trist supermarked.

   Desværre går tiden alt for hurtigt, når man er i godt selskab, og snart blev det tid for vemodigt opbrud. Men mange ses jo snart igen – bl.a. til Pinsetræf 18.-21 maj i Ebberup, En bid af Nordjylland 3.-9. juni, Midsommerfest i Dalarna 21-24 juni samt Minigolf på Fyns Hoved 10-12 august. Derefter går sommeren nok på held for de fleste, for vi er nu fremme ved Generalforsamling på Bøllingsø Camping 7.-9. september. Og en dejlig lang, kold og mørk vinter med sne-rekord kan begynde.

   1044.

  • #6771

   Tak til Gert.
   Jeg synes også selv at træffet forløb rigtigt godt og når deltagerne er BTN’er og vejret er godt – ja, så kan det kun blive godt.

   Hilsen Dagrunn og Tommy
   På tiden Durness i Skotland

  • #6773

   Hej
   Gert

   Tak for de pæne ord, men jeg kan love dig at jeg fortsætter med camping livet, sammen med BTN vennerne.
   Jeg var med på træf west – Gyvelborg camping.
   Ved ankomsten var modtagelsen fantastisk og rørende – ja under hele træffet vistes megen sympati for en svær periode. TAK SKAL I HAVE.
   Nu er det så kommet lidt på afstand og glæder mig til Nord Jyllands turen.
   de bedste camping hilsener fra Kai

  • #6778
   Gert Romme
   Deltager

   Hej Kai,

   Det var rart at høre fra dig.
   Og vi, der ikke kommer så ofte, håber at se dig på næste træf øst.

   Hilsen fra os hinsidan – og god sommer til dig og alle andre.

  • #7092
   177
   Deltager

   Til specielt “Træf Øst-deltagere følger her et indlæg vedr. Dodekalitten fra Politiken d. 29.09.18.
   For de af os der så den, er det umiddelbart interessant læsning:

   https://politiken.dk/kultur/kunst/art6733285/Folk-valfarter-til-Lolland-for-at-se-tre-m%C3%A6nds-fors%C3%B8g-p%C3%A5-at-lave-Danmarks-st%C3%B8rste-kunstv%C3%A6rk.-Nu-er-de-halvvejs

   hilsen Finn (177)

  • #7093
   177
   Deltager

   Ja, det var nok lidt naivt at tro, at man bare lige kunne “låne” en artikel fra et dagblad og lægge den ind i et forum. Den var ellers meget interessant. Jeg beklager meget

   hilsen Finn (177)

Viser 5 svartråde
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.