Varmt velkommen, Michael,

Forside Debatforum Øvrigt Varmt velkommen, Michael,

 • Dette emne har 4 svar og 4 stemmer, og blev senest opdateret for 4 år siden af Anonym.
Viser 3 svartråde
 • Forfatter
  Indlæg
  • #8993
   Gert Romme
   Deltager

   Hej Michael,

   – Og varmt velkommen i din egen campingforening. For det er faktisk medlemmernes forening, og det er medlemmernes initiativer – dine alene eller sammen med andre medlemmer, der sætter grænser og normer for hvilke aktiviteter, vores fælles forening kan udbyde til os alle. Og som forening har BTN er størrelse og struktur, hvor det er fuld muligt for dig at realisere dine mål.

   Jeg tror, de fleste er glade for dit indlæg, for du berører noget væsentligt, omkring hvad der er hensigter, og hvad der er realistiske mål. – Dette har flagret lidt, og burde nok have været koordineret for længe siden. Men som medlemmer er vi som resten af samfundet, – nogle er nydere og andre er ydere. Det kan der siges meget om, men når alt er nævnt, står fakta stadig tilbage, og skuffede forventninger er faktisk noget af det mest initiativ-dræbende, man har.

   Men så må du også forstå, at natur-camping er meget forskelligt, og er helt afhængig af, hvem der ser på det. Og vi er altså, i BTN, som nævnt en række meget forskellige mennesker, der har forskellige forudsætninger, ønsker, mål og ambitioner. Og selv om mange måske ikke har gjort sig det klart, er camping vel ikke målet i sig selv, men må nærmest anses som et hensigtsmæssigt middel til at nå nogle mål, der som bekendt er individuelt for os alle.

   For at vise dig hvor komplekst dette emne er, tager jeg her udgangspunkt i min egen familie. Vi har camperet siden 1964 – først med telt og fra 1980 med husvagn. Og vi har været meget aktive helårscampister rundt omkring i Europa med et meget stort antal årlige overnatninger:

   1. Vores behov har ændret sig meget over vores livløbsbanen – alt efter familiestruktur og erhvervsaktivitet.

   2. I perioden 1980-2020, skete der en omfattende teknisk udvikling, der også påvirker.

   3. Grundet erhverv har vi boet forskellige steder, og efter en årrække i det nordlige Småland er vi netop flyttet til den absolut sydligste grænse i Moslavina. Og vores oplevelse er, at også forskellige europæiske områder har differentierede opfattelser af natur og natur-camping.

   4. Fra omkring 1990 er der desuden kommet en klima-faktor ind. Den var fra starten lidt diffus, men må nu tages ganske alvorlig. I nogle lande har begrebet ”fly-skam” allerede reduceret flyvningen ganske mærkbart. Og det, der kan kaldes ”camping-skam”, er faktisk begyndende mærkbart i visse lande.

   Og for yderligere at vise forskelligheden, kan jeg da blot nævne indeholder i vores campingvogn. Vi medbringer bl.a. altid 2 sammenklappelige mountainbikes med 24” hjul, en Klipper folding-kayak, 2 sæt snorkel-grej, vandrestøvler og rygsække, vandre-GPS samt fiskegrej. Men andre medbringer nok noget helt andet. For vores vedkommende siger nok lidt om, at vi er brugere af naturen, men vi er absolut heller ikke blinde for, at naturen både skal beskyttes og vedligeholdes. I øvrigt er vores valg at bosted også i relation til vores naturinteresse, – vi bor på et bjerg lige ud til de enorme fredede kastanjeskove, og med udsigt til den vakre Una-flod lige under os.

   Jeg tror, Michael, at du kan blive en fordel for vores fælles forening. I BTN etablerer medlemmerne selv en del af af aktiviteterne – altså stævner eller träf, og her skal du nok begynde.

   Det er et stort arbejde at tilrettelægge et träf ned i helt små detaljer, og det må man af hensyn til de skuffede forventninger. Men det er også givende, når deltagerne ruller ud igen, og man kan se, de virkelig har nydt det. På denne måde kan du sætte dit helt personlige præg på vores fælles forening. Du bestemmer jo selv sted, tidspunkt og aktiviteter. Og herved kan du korrigere kursen på vores fælles forening.

   Dem, der gør dette store arbejde for alle os andre, har oparbejdet en god rutine. De kan finde her på hjemmesiden bl.a. under träf-beretninger. Og måske bør du tage kontakt med et par stykker af dem, og opnå en dialog, så du kan starte dit arbejde på deres erfaringer. For som du må kunne forstå, Michael, ”kan man nok føre hesten til åen, men man kan altså ikke tvinge den til at drikke”. Og hvis dine ideer ikke ”sælges” på den rigtige måde her på hjemmesiden, kan deltagerantallet til dine träf være ganske begrænset, – i hvert fald ind til mund-til-mund-omtalen har givet positivt kendskab til dine träf.

   Også dit spørgsmål omkring naturlegepladser er interessant, og kan muligvis føre til noget positivt. Enhvert lille landsbysamfund i Sverige på blot nogle få hundrede indvånere har en ”Lysled”, – altså en motions-sti på nogle få kilometer der bugter sig gennem et kuperet naturområde. Disse stier er belyste, så man kan motionere døgnet rundt. Og nogle af dem har faktisk ”legeredskaber” – også robuste motionsredskaber til voksne, der er lavet af naturens egne materialer, og som slet ikke er primitive. Hvis nogen i BTN vil beskrive og lave ”rummelige” konstrukstionstegninger med foto, der kan stilles til rådighd for samarbejdende campingpladser, vil BTN måske også kunne sætte sit præg på dette område.

   Så, som du kan forstå, Michael, er der absolut mulighed for, at du kan forme vores fælles forening, så den også rummer dine mål og ambitioner. Derfor – endnu en gang varmt velkommen i foreningen, for der er faktisk både brug for dig og god plads til dig.

   Medlem 1044.

  • #9006
   Anonym
   Inaktiv

   Hej Gert

   – Og tak for velkomsten.

   Når jeg spurgte ind til, hvad det er BTN egentlig står for, så er det fordi, at jeg ikke synes profilen er særlig klar.

   På om-siden står der f.eks. at der arbejdes for “at der indføres naturlegepladser”. Nu har jeg ikke nærlæst hele hjemmesiden, men nævnes naturlegepladser overhovedet andre steder på hjemmesiden?

   Hvor er det man vil have indført naturlegepladser og hvorfor?

   Ikke at jeg på nogen måde er imod idéen. Men det er altid godt at fremføre en begrundelse eller argumenter for at det er en god idé. Eller arbejder man for det blot for idéens skyld? Det kan være svært at få nogen til at skyde penge i et projekt, hvis man ikke kan forklare hvorfor det er en god idé.

   Hvad er træf?

   Hvad er idéen/formålet med træf? Når man læser hjemmesiden, så får man indtryk af, at en meget stor del af foreningens medlemsaktiviteter (hvis ikke det hele) består af træf. Men ingen steder står der hvorfor der afholdes træf. Hvad er idéen/formålet med at holde træf? Det er jo ikke umiddelbart en nødvendig aktivitet for at arbejde for de formål der står i foreningens vedtægter. Altså et rabatsystem og lempelse af campingreglementet.

   Sidstnævnte vedtægtsbestemte formål vedr. en lempelse af campingreglementet kan jeg iøvrigt forstå man har opgivet, da man mødte modstand? Men det betyder vel blot, at der skal lidt mere benarbejde til og måske lidt finpudsning af argumenter til? Samt naturligvis flid og vedholdenhed.

   Nå, jeg må hellere stoppe her, førend jeg bliver udnævnt til et brokhoved 🙂

   Men jeg tror på, at fremskridt er de utilfredses værk. Hvis ingen påpeger hvad der måske kan forbedres, så forbliver alt ved status quo. (Og her tænker jeg i høj grad på foreningens kommunikation til omverden.)

   Mvh. Michael

  • #9019
   518
   Deltager

   hejsa, og velkommen til. ja du har vist udnævnt dig selv som et brokkehoved,brok brok brok, man skulle tro at du har gået på NIELS BROKS HANDELSSKOLE, og vil du frem i verden så Brok.ha ha ha,frit efter Jørgen Ryg
   mvh Henning

   • #9054
    Anonym
    Inaktiv

    Hej 518 (Henning)

    Hvis man synes, at foreningens formål er lidt vagt formuleret eller at foreningens virke ikke rigtig omtales, er der så noget i vejen for at spørge ind til det?

    Dem der har været med i foreningen længe kender sikkert svarene, men for nye eller for ikke-medlemmer, så er det altså ikke særlig klart hvad foreningen rent faktisk står for og hvad den gør for at fremme foreningens formål.

    Og må jo desværre sige, at der ikke rigtig er nogen endnu, der har kunnet udfylde hullerne 🙁

    Mvh.
    Michael

  • #9023

   Hej
   Der skal altid være plads til dialog i Back to Nature og at medlemmer ytrer sig og stiller spørgsmål om foreningen er jo et tegn at BTN interesserer dem.
   Bestyrelses opgave er at styre BTN efter hvad flertallet mener er rigtigt, samt at stå for den daglige drift.

   Ha’ en god sommer.
   Vh. Tommy Hansen
   Formand

Viser 3 svartråde
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.