World Camping Day.

Forside Debatforum Øvrigt World Camping Day.

Viser 0 svartråde
 • Forfatter
  Indlæg
  • #10035
   Gert Romme
   Deltager

   Camping er nu officielt blevet til en officiel FN begivenhed, der fremover afholdes og fejres den 29. juni. Og det første år den afholdes, er altså planlagt til at være 2023.

   Den 29. juni falder i år på en torsdag. Og personligt syntes jeg, at et mere logisk valgt kunne have været dage omkring midsommer. Disse dage er jo i nogle lande, bl.a. Sverige, permanente fridage, uanset hvilken ugedage de falder på.

   Begrundelsen for World Camping Day er til gengæld vanskelig tilgængelig, – i hvert fald for mig, der jo ikke er alt for kvik. Men man skal nok heller ikke være blind for, at selv om det nu er blevet en FN begivenhed, er der altså store kommercielle interesser i camping.

   Men begrundelsen skulle være noget med apostlene Peter og Paulus, hvor Paulus jo skulle være ”campist og verdensrejsende”. Og for de mere smarte, skulle det på denne måde både visualiserer campisternes mobilitet, relationer til natur samt hjælpsomhed og venskabelighed. Hvor apostlen Peter så kommer ind i dette sammenhæng ved jeg ikke, men måske har han hjulpet med at hamre teltpløkke ned.

   Trods diffuse begrundelser, har camping i hvert fald nu for første gang fået sin egen årlige festdag af FN, hvor campingorganisationer og medlemmer over hele verden kan fejre sine interesser. Så nu er det blot at fylde noget i de mere formeelle rammer.

   UNWTO finder man her: http://www.unwto.org

   1044

Viser 0 svartråde
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.